My heart beats while I’m leaning on your shoulders

sakit perut lerrr....
Thursday, 28 June 2012 | 0 comments

hye hampaa..
 okey tadi aku boring aku pon belek la kat dashboard aku tu then aku tertarik dekat satu entri nie mcm menarik jaa . so aku pon bukak baca cerita dya . sakit perut aku bila baca . sebab gelakk :D nak taw apa cita dya ? baca k 

Al-kisah…ada la satu kampung ni. Nama kampung ni Kampung Ujung Laut. Kat kampung ni penduduknya hidup aman dan bahagia. Dalam kampung ni jugak ada sorang lelaki yang tak kawin-kawin lagi. Nama dia Ali (nama sebenar). Ali ni jenis yang ‘slow’ sket. So, ramai la yang pandang serong kat dia. Ramai la yang suka mengusik dia sehinggalah satu hari nak dijadikan ceritanya….

Ali ni pegi masjid nak semayang Jumaat. Ha..dalam slow-slow dia tu pun, semayang dia tak pernah tinggal. Lepas habih semayang Jumaat, Ali ni pun nak balik la. Masa dia nak turun pakai selipar dia tu, tetiba dia tengok selipar jepun kesayangan dia tu dah takder. Puas dia cari pun takder jugak. Ape lagi…mengamuk la Ali kat masjid tu. 

Tanpa segan silu, dia pun pegi la dekat mikrofon masjid tu lalu dia pun berkata, ” kepada sesapa yang mencurik selipar aku, baik korang pulangkan cepat !!!! ”

Sumer orang yang mendengar tetiba jer jadik takut. Ye la…mana tau..dalam slow-slow Ali ni..kang tak pasal-pasal jer jadik incredible hulk lak. Ali tetap tak puas hati. Dia ulang lagi sekali apa yang dia cakap tadi. ” Kepada sesapa yang curik selipar aku tu, pulangkan cepat !!! Kalo tak..aku akan buat macammana yang bapak aku buat tau !!!”

Pelan-pelan, orang yang mencurik selipar Ali tu pun..pulangkan balik la selipar dia tu. ” Rilek la bang. Gurau jek”. Kata si pencuri itu.

Tapi Ali tetap memandangnya dengan muka yang cukup serius. Macam nak telan orang. Si pencuri tu tersengih lalu terus memblahkan dirinya cepat-cepat. Takut la tu. Kang kena pelangkung lak. Tok imam yang ada kat situ menegur Ali. ” Kalo budak tu tak pulangkan selipar engko, engko nak buat apa? Apa yang bapak engko lakukan?”

Dengan suara dan wajah yang slumber ala-ala lagu kumpulan OAG tu…Ali pun menjawab, ” Aku balik kaki ayam je la tok. Nak buat macam mana lagi.” Dia pun terus blah dari situ meninggalkan Tok imam yang kelopongan itu.
 




copy paste : dari dya .