My heart beats while I’m leaning on your shoulders

tutor-audioplay music player
Saturday, 28 July 2012 | 0 comments

assalammualaikom :)

harinie aku terlintas nak wat tutorial . nie first time k. x penah buat pon sbelom nie . memandangkan ada orang tanya, aku pon buat je laaa . sharing is caring . right ? 

tutorial nie ditanya oleh Fiqa nie .



baca , fahami and ikut step2 kat bawah nie k.

First,korang pegi dekat website ini 
akan muncul mcm kat bawah nie .


lepastu korang klik BROWSE , pastikan lagu yang korang nak upload tu dlm MP3 oke ? 

lepas dah upload akan muncul mcm gambar diatas 
klik start upload tuh , tunggu sampai habis  lagu diupload . 
bila dah habis diupload dia akan muncul saved sebelah dya . klik save tu .
and akan jadi seprti gambar dibawah.


dahtu korang copy code dekat Direct Hotlink tu 
 buka website ini plak


paste dekat URL of MP3 tu..then korang tick la apa yang patut . klik generate code . 
lastly copy semua code yang terseda kat tepi tu . 

Then, Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML Javascript.
and 
untuk blogskin plak , Dashboard > Templates > paste ja kat mana korang nak .
jangan lupa preview dulu.

sorry if tutor aku nie berterabur . sbb firstime aku wat tutor nie.. :)